Infinity Adventure

Turno skijanje

Tvoja nova zimska avantura

INFINITY ADVENTURE NUDI NEZABORAVNO ISKUSTVO!

Turno skijanje

Turno skijanje, sve popularnije među zaljubljenicima u prirodu i sport, postaje zimska atrakcija koja se, uprkos svojoj masovnosti, ističe po avanturističkom duhu. Za razliku od tradicionalnih skijaških staza, ova prirodna aktivnost pruža intenzivno iskustvo na planinama, povezujući se s prirodom. Često zbog nepoznavanja terminologije nazivamo je “freeride skijanjem”.

Osvježite svoje zimske trenutke s nama – istražite svoju strast prema turnom skijanju i zakoračite izvan uobičajenih staza već danas!

  • Turno skijanje Cijena na upit

MJESTO POLASKA

2 Vučedolska, Žabljak 84220, Montenegro

NIVO SPREMNOSTI

Osnovni

TRAJANJE

Po dogovoru

GRUPA

individualno / grupno

Vodič?

Da

CIJENA

na upit

Krenite u svoju najuzbudljiviju zimsku avanturu!

Turno skijanje zahteva posebnu opremu koja omogućava jedinstveno iskustvo kretanja po nepristupačnim terenima. Ključni deo opreme su turni vezovi, koji omogućavaju hodanje s pričvršćenim skijama, dok se specijalne “kože” koriste za uspon, sprječavajući klizanje unazad. Ova koža se skida pri spustu, omogućavajući nesmetano skijanje.

Turno-skije se razlikuju po lakšoj težini, olakšavajući nosivost opreme tokom samog uspona.

Obuća je prilagođena za hodanje i skijanje, predstavljajući kompromis između alpskih čizama i mekih planinarskih gojzerica.

Štapovi s većim krpljama olakšavaju kretanje u dubokom snegu, čineći turno skijanje potpunim iskustvom u prirodi

Vaše je samo da istražujete, mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

Oprema
Profesionalni vodič
Transferi

Transferi do početne lokacije i nazad (za ture koje ne počinju / završavaju se na Žabljaku)

Ručak – opciono

Često postavljena pitanja

Oprema za turno skijanje uključuje turno-skije, turne vezove, “kože” za skije koje omogućavaju uspon, specijaliziranu obuću, štapove s većim krpljama te prateću sigurnosnu opremu poput sonde, lopate i lavinskog odijela.

“Kože” se pričvršćuju na klizne površine skija tokom uspona, pružajući trakciju na snijegu i sprječavajući klizanje unazad. Pri spustu, “kože” se uklanjaju i lako spakuju.

Poželjno je imati određeno iskustvo u alpskom skijanju, ali nije nužno. Početnici se preporučuju da krenu s osnovama i obavezno uz pratnju iskusnog vodiča.

Turno-skije su obično lakše od klasičnih skija, prilagođene za dugotrajno nošenje tokom uspona. Takođe imaju specifične vezove koji omogućavaju hodanje.

Ne, prethodno iskustvo u vožnji kvadom nije potrebno. Naši vodiči će vam pružiti osnovne informacije o upravljanju kvadom, čineći ovu avanturu pristupačnom i za početnike.

Sigurnost je ključna. Osim osnovne opreme, preporučuje se pohađanje obuke za lavinsku sigurnost, nošenje lavinskog odijela i redovito ažuriranje vještina preživljavanja u divljini.

Turno skijanje može biti izazovno, stoga je preporučljivo imati dobru fizičku kondiciju. Priprema uključuje trening snage, izdržljivosti i specifičnih vježbi za skijanje.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, tura može biti odgođena ili otkazana. Pratite informacije o vremenu i obratite se našem timu za najnovije obavijesti.