Infinity Adventure

Kanjoning

Pure adrenaline rush

INFINITY ADVENTURE NUDI NEZABORAVNO ISKUSTVO!

Započnite svoj kanjoning doživljaj

Kanjoning je postao jedan od najbrže rastućih ekstremnih sportova u prirodi, a podrazumeva istraživanje uskog i nepristupačnog kanjona sve do njegovog dna, bez upotrebe kanua ili čamaca.

Možete očekivati pešačenje, penjanje, plivanje, skakanje sa stena, ronjenje i mnoge druge adrenalinske aktivnosti. Ponekad se koriste konopci i kuke za spuštanje niz teško dostupne litice.

Ove sezone nudimo dva opcije za kanjoning: kanjon Nevidio i kanjon Grabovice, svaki sa svojim izazovima, lepotama i nivoom težine.

NEVIDIO KANJON

Cena – 110 € po osobi

GRABOVICA KANJON

Cena – 110 € po osobi

MJESTO POLASKA

2 Vučedolska, Žabljak 84220, Montenegro

NIVO SPREMNOSTI

Osnovni

TRAJANJE

4-8 sati

VELIČINA GRUPE

Minimum 3 osobe

Vodič?

Da

CIJENA

110 EUR / po soobi

Spremni za uzbudljivu avanturu?

Spuštanje niz vodopade: Kanjoning često uključuje tehniku spuštanja niz vodopade koristeći opremu poput užadi, kaciga i po potrebi posebnih uređaja za spuštanje.

Plivanje: U nekim dijelovima kanjona može biti potrebno plivanje kako biste prošli kroz vodene dijelove.

Penjanje: Penjanje po stijenama i drugim prirodnim formacijama je često sastavni dio kanjoninga.

Skakanje: U nekim slučajevima, sudionici skaču s visokih stijena u vodene bazene. 

Napomena pre kanjoning avanture!

Obezbeđujemo opremu

Nevidio Kanjoning

6 sati provoda u nestvarnoj prirodi

Prolazak kroz Nevidio kanjon traje 3-4 sata. Kada se tura završi, potrebno je oko 45 minuta pešačenja uzbrdo do početne tačke.

Infinity Adventure tim obezbeđuje kompletnu opremu i neopren odelo potrebno za kanjoning turu, a pre samog ulaska u kanjon održava se kratka obuka o kanjoningu, ruti, i bezbednosti učesnika.

Nevidio kanjon je odavno poznata i popularna kanjoning tura, a nudi odličnu pristupačnost, dobru vrstu kamena i glatke površine niz koje se možete lagano spuštati.

NEVIDIO - plan avanture

Grabovica kanjoning

Iskusite svežinu Durmitora

Kanjon Grabovice je poznat po bogatstvu vodopada i prirodnih bazena, a voda je za 2 do 3 stepena hladnija nego u Nevidio kanjonu. Tura se sastoji od 5-6 spuštanja od 20 metara i 10ak skokova do 5 metara visine.

Prolazak kroz kanjon Grabovice otprilike traje oko 2 sata. Po završetku ture, potrebno je samo nekoliko minuta pešačenja da se stigne do prevoza. Kanjon Grabovice se nalazi na 40 minuta vožnje od Žabljaka.

GRABOVICA - plan avanture

Često postavljena pitanja

Kanjoning je avanturistička aktivnost koja uključuje kretanje niz vodopade, klisure i druge prirodne formacije koristeći različite tehnike poput spuštanja niz vodopade, plivanja i penjanja.

 

Oprema uključuje kacigu, sigurnosni pojas, odgovarajuću obuću, mokru odjeću, uže, i druge specifične alate ovisno o ruti i uvjetima.

 

Trajanje ture može varirati ovisno o ruti i brzini grupe, ali obično traje nekoliko sati.

Da, mnoge rute su pogodne za početnike. No, preporučuje se da sudionici imaju osnovno znanje plivanja i budu spremni na fizički napor.