Infinity Adventure

RAFTING TARA

Nezaboravna Rafting avantura na Tari za one koji nisu videli kanjon (ponuda i cene)

Doživite nezaboravnu avanturu u kanjonu rijeke Tare, jednom od najvećih i najljepših evropskih kanjona. Ova prirodna oaza nudi spektakularne prizore, divlje slapove i adrenalinske izazove za sve ljubitelje avanture.

U srcu planinskih vrhova Crne Gore, tamo gde tišina susreće buku divljih voda, prostire se jedno od najimpresivnijih čuda prirode – kanjon rijeke Tare. Kao pisac, dozvolite mi da vas povedem na putovanje kroz ovu prirodnu oazu, koja nudi ne samo spektakularne prizore, već i nezaboravna iskustva za sve one koji se usude da je istraže.

Kada prvi put zakoračite na ivicu kanjona, osećaj čuda odmah vas obuzima. Strme litice koje se uzdižu do neba, divlji slapovi koji se obrušavaju niz litice, i kristalno čista voda koja teče niz reku – sve to stvara sliku prirodne lepote koja ostavlja bez daha. No, ono što čini ovo iskustvo posebnim su skriveni dragulji koje kanjon krije – Kanjon Nevidio i kanjon Grabovica.

Kanjonom Nevidio seže duboko ispod površine, kroz mračne pećine i uske prolaze, pružajući hrabrim avanturistima priliku da se upuste u najintimnije delove prirode. Dok se krećete kroz ovu skrivenu divljinu, svaki korak vodi vas dublje u tajanstveni svet koji očarava i fascinira.

Sa druge strane, kanjon Grabovica nudi sasvim drugačije iskustvo. Sa svojim dramatičnim pejzažima i izazovnim brzacima, ovaj kanjon je raj za ljubitelje raftinga i avanture. Osećaj snage divljih voda i uzbuđenje koje pruža svaki okret čamca čini ovu avanturu nezaboravnom.

Priprema za ovu epohalnu avanturu zahteva više od samo fizičke spreme. Zahteva hrabrost da se suočite sa prirodom u njenom najčistijem obliku, spremnost da se suočite sa izazovima koji vam se postavljaju pred vas, i poštovanje prema divljinama koje ćete otkriti. No, nagrada za hrabrost je nezaboravno iskustvo koje će vas pratiti kroz ceo život.

Dok se suočavate sa brzacima Tare i istražujete skrivene kutke kanjona, osećaj uzbuđenja se stapaju sa osećajem mira i harmonije koje može pružiti samo priroda. U tom trenutku, shvatate koliko smo mali u poređenju sa snagom prirode, ali istovremeno koliko smo privilegovani što smo deo njenog čarobnog carstva.

Šta vas očekuje?

 • Rafting spust: Specijalnim rafterskim čamcima spustite se niz neukrotive slapove rijeke Tare. Ovo je pravi izazov za sve avanturiste! Uključuje kompletnu opremu i sertifikovane skipere.
 • Kanjoning: Prođite kroz atraktivne dijelove kanjona uz hodanje, plivanje, penjanje i spuštanje. Iskusni vodiči i odlična planinarska oprema omogućavaju vam da istražite skrivene kutke prirode.
 • Planinarenje: Osvajajte planinske vrhove i stopite se s prirodom. Zaboravite na stres i obaveze modernog života dok uživate u prelijepim pejzažima.
 • Foto safari: Pored uživanja u beskrajnom pogledu, imate priliku napraviti nevjerovatne fotografije koje će vam zauvijek ostati u sjećanju.

Priroda koja okružuje kanjon Tare nudi jedan od najlepših pejzaža u celom području Durmitora. Nedaleko od kanjona Nevidio, nalazi se selo Pošćenje, koje se ističe svojom blizinom dva lednička jezera i spektakularnim vodopadom Skakavica. Ovaj vodopad, visok čak 70 metara, privlači pažnju svojom izuzetnom lepotom dok se voda prelepo sliva i rasipa u reku Komarnicu.

Kanjon Tare, sa svojim visokim i strmim stenama, pruža impresivan prizor. Na mnogim mestima, sunčevi zraci retko dopiru do dna kanjona, stvarajući atmosferu večite senke. Na pojedinim delovima, kanjon se sužava na širinu od samo jednog metra, zahtevajući stručno vođstvo i alpinističku opremu za njegovo prelaženje.

 • Izlet raftingom na Tari: Ova avantura uključuje profesionalno vođeni rafting doživljaj duž reke Tare, bez obzira na to da li ste videli kanjon ili ne. Iskusni vodiči će vas voditi kroz spektakularne pejzaže i adrenalinske brzace, pružajući vam nezaboravno iskustvo.
 • Transport: Prevoz od vašeg smeštaja do mesta polaska za rafting i nazad.
 • Oprema: Sva potrebna oprema za rafting (čamac, vesla, kacige, prsluci za spašavanje) obezbeđena je kao deo paketa.
 • Obrok: Poslužen je obrok na obali reke, obično uključujući tradicionalnu hranu lokalnog područja.
 • Cela ponuda za rafting ili kanjoning (Nevidio ili Grabovica)

Cene raftinga na Tari

Cene se mogu razlikovati u zavisnosti od broja učesnika, sezone i dodatnih opcija koje možete izabrati. Evo okvirnih cena za jednodnevni rafting izlet na Tari:

 • Odrasli: 60 eura po osobi (4 sata avanture)
 • Deca (ispod 18 godina) poseban popust

Molimo vas da imate na umu da su cene podložne promenama i da je preporučljivo kontaktirati turističke agencije ili operatere direktno radi aktuelnih informacija o cenama i raspoloživosti. Takođe, proverite da li su u cenu uključeni dodaci poput fotografisanja ili video snimanja tokom rafting avanture.

Kanjon Nevidio jedan od najlepših kanjona Evrope

Kanjon Nevidio, krišom smešten među stenama i skriven od znatiželjnih pogleda, dugo je predstavljao izazov za one koji su želeli da ga istraže. Za lokalno stanovništvo, bio je misterija koja je godinama intrigirala, dok su retki pojedinci pokušavali da probiju njegove tajne, ali bez uspeha. Sve do 1965. godine, Kanjon Nevidio je ostao poslednji neprohodan kanjon Evrope.

1995. godine, hrabri članovi planinarskog društva iz Nikšića odlučili su da se suprotstave izazovu. Sa oskudnom opremom, ali sa velikom hrabrošću, oni su prvi uspeli da pređu kroz ovu divljinu. Njihova hrabrost otkrila je svetu skriveni dragulj među kanjonima. Kanjon Nevidio, sa svojih 2 km dužine, zaista otkriva divlju i fascinantnu lepotu.

Danas, Kanjon Nevidio je postao jedna od najtraženijih turističkih atrakcija ovog područja. Ovaj skriveni biser Crne Gore, sa svojim uskim tesnacima, malim vodopadima i bučnim brzacima, neizostavan je za avanturiste željne dodatnog adrenalina.

Međutim, ulazak u kanjon ne preporučuje se bez iskusnog vodiča. Fizička spremnost je važna, ali iskusno vođstvo je ključno za siguran prolazak kroz kanjon. Sezona kanjoninga obično počinje početkom jula, ali može početi i ranije, u zavisnosti od nivoa vode u reci Komarnici. Obilasci kanjona završavaju se u septembru, ali priroda ponekad dozvoljava i produženje sezone, omogućavajući dodatno vreme za istraživanje.

Ture za kanjoning

Polazak na kanjoning obično je u jutarnjim časovima, okvirno oko 9 sati. Tokom ovog nezaboravnog putovanja, koristimo naša terenska vozila kako bismo vas odveli kroz zadivljujuće predele Durmitora. Vožnja do kanjona Nevidio pruža vam priliku da uživate u spektakularnim prirodnim lepotama, kao i da se zaustavite i napravite prelepe fotografije koje ćete sačuvati kao dragocene uspomene.

Na putu do kanjona Nevidio, koji je udaljen oko 50 km od naših rafting kampova, prolazimo kroz raznolike pejzaže koji oduzimaju dah. Prostrane doline, visoke planinske vrhove i kristalno čiste reke pružaju spektakularan prizor iz naših vozila. Osećaj uzbuđenja i nestrpljenja raste sa svakim kilometrom koji prelazimo, jer se približavamo jednom od najimpresivnijih kanjona Evrope.

Tokom vožnje, naši vodiči će vam pružiti zanimljive informacije o ovom području, njegovoj istoriji i prirodnim čudima. Svakom zavoju puta, otkriva se nova lepota koja će vam oduzeti dah i ostaviti vas bez reči. Ovo putovanje nije samo putovanje do odredišta, već je i deo avanture koja vas očekuje u kanjonu Nevidio.

Sa svakim pređenim kilometrom, osećate kako se približavate avanturi koja će vas obuzeti kada stignemo do kanjona. Vaše srce lupa brže od uzbuđenja, a misli su ispunjene iščekivanjem nezaboravnih trenutaka koji vas čekaju u ovom prelepom, ali divljem, delu prirode.